OhJobs, Jobs in Malaysia 2014, Jawatan Kosong 2014, Kerja Kosong 2014, Jawatan Kosong Kerajaan 2014, Jawatan Kosong Swasta 2014, Job Vacancy, Kerja Kosong Kerajaan, 2014, Iklan Jawatan Kosong 2014, Temuduga Terbuka 2014, Jawatan Kosong Kerajaan Terkini, Download Borang Jawatan Kosong, Kementerian Kesihatan, Majlis Bandaraya, Badan Berkanun, Majlis Perbandaran, Majlis Daerah, Universiti, Kolej, Jobsmalaysia, Kerajaan, Swasta, GLC, Job Vacancies


Close

(14 Julai-14 Oktober 2010)Temuduga Terbuka Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM)

Sejarah Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) bermula apabila Ordinan Tentera Udara diluluskan oleh Parlimen pd hari
Isnin, 2 Jun 1958 & semasa ditubuhkan ia dikenali Tentera Udara Diraja Persekutuan. Air Commodore A.V.R.Johnstone adalah
pegawai Tentera Udara Diraja British (RAF) yang telah dipinjamkan untuk menjadi penasihat kepada kerajaan Persekutuan Tanah Melayu dan kemudiannya telah dilantik menjadi Ketua Turus Tentera Udara yang pertama.

Jadual Pemilihan Awal Perajurit Muda TUDM Siri 44/2011

1. PANTAI TIMUR

13 Jul 10
Selasa
Gua Musang
Sek Men Keb Tengku Indra Petra 1

15 Jul 10
Khamis
Kota Bharu
Sek Men Keb Dato' Ahmad Maher

17 Jul 10
Sabtu
K. Terengganu
Sek Men Keb Panji Alam

19 Jul 10
Isnin
Kuantan
Sek. Men. Paya Besar


2. KAWASAN TENGAH

28 Jul 10
Selasa
Kuala Lumpur
Dewan Desa Angkasaraya


3. SELATAN

7 Okt 10
Khamis
Johor Bharu
Maktab Sultan Abu Bakar

09 Okt 10
Sabtu
Batu Pahat
Sek. Men. Keb. Dato' Syed Isa

13 Okt 10
Rabu
Bahau
Sek. Men.Keb. Datuk Mansor

14 Okt 10
Khamis
Seremban
Sek. Men. Keb. Dato Hj Redza

Kepada yang berminat untuk menyertai TUDM, sila hadir ke sesi pemilihan dengan berpakaian sukan bagi memudahkan pengurusan semasa sesi tersebut dijalankan. Pengambilan kepada Lelaki Sahaja.

Untuk maklumat lanjut sila hubungi:

Markas Tentera Udara
Bahagian Sumber Manusia
Sel Kerjaya dan Pengambilan
Tingkat 7, Menara TH Selborn
153 Jalan Tun Razak
50400 KUALA LUMPUR
Tel : 03-26873026

A Place Where I Express What I Thought Of
Musuh Penyakit Kronik
Iklan Disini www.ohjob.info RM30 Sebulan
Iklan Disini www.ohjob.info RM30 Sebulan Iklan Disini www.ohjob.info RM30 Sebulan
↑ Iklan Disini RM30 Sebulan ↑


* Anda nak tak kerja menulis review di blog? (Klik Sini)
* PROMOSi Kempiskan Perut Buncit Seawal 28 Hari! (Klik Sini)
* Mencari Kerja Sambilan Di Rumah? (Klik Sini)
* Cara Paling Senang Buat Perut 6Pax! (Klik Sini)
* Teknik Saving RM100 Anda Jadi JUTAWAN (Klik Sini)
* Iklan Disini RM10 Sebulan (Klik Sini)

PERINGATAN: Kami/Ohjob tidak bertanggungjawab terhadap komentar/pandangan yang diutarakan melalui laman sosial/weblog ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
Facebook Comment:
6 Komen untuk "(14 Julai-14 Oktober 2010)Temuduga Terbuka Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM)"

perempuan punya temuduga TUDM bile ye?

tiada lg rasanya...xtau bla

salam....kalau baru graduate mcmana nk apply tudm?

adakan tidak ade peluang bagi yang rabun warna untuk menjadi anggota tudm?? tq.

knp susah sgt nak dpt yer??? semua lepas, cuma pumping jer x bwh sgt, pun reject, frust gua beb... ni nak cuba lg, klu x lepas, mmg x berhati perut la mrk sbb patahkan semangat org..


Back To Top