OhJobs, Jawatan Kosong 2016, Kerja Kosong 2016, Jawatan Kosong Kerajaan 2016, Jawatan Kosong Swasta 2016, Job Vacancy, Kerja Kosong Kerajaan, 2016, Iklan Jawatan Kosong 2016, Jobs in Malaysia 2016, Temuduga Terbuka 2016, Jawatan Kosong Kerajaan Terkini, Download Borang Jawatan Kosong, Kementerian Kesihatan, Majlis Bandaraya, Badan Berkanun, Majlis Perbandaran, Majlis Daerah, Universiti, Kolej, Jobsmalaysia, Kerajaan, Swasta, GLC, Job Vacancies

Jawatan Kosong Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) (Terbuka Sepanjang Tahun)

* Senarai Penuh Jawatan Kosong Yang Telah Dikemaskini (KLIK SINI)


loading...
Kerja Kosong Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) Permohonan adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia yang berkelayakan untuk mengisi kekosongan jawatan di Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) terbuka sepanjang tahun sekali permohonan seperti berikut:-

1. Pembantu Perawatan Kesihatan Gred U11
2. Pemandu Kenderaan Gred H11
3. Pekerja Awam Gred H11
4. Pembantu Operasi Gred N11

MUAT TURUN SYARAT KELAYAKAN

PERMOHONAN ONLINE
5. Pegawai Perubatan Gred UD41
6. Pegawai Pergigian Gred U41
7. Pegawai Farmasi Gred U41

MUAT TURUN SYARAT KELAYAKAN

PERMOHONAN ONLINE

Jawatan kosong yang kami senaraikan di atas ini, adalah ketika iklan jawatan kosong Kementerian Kesihatan Malaysia KKM ini dikeluarkan. Walaubagaimanapun senaraian akan dikemaskini daripada masa ke semasa melalui halaman SPAT KKM (Sistem Pengurusan Pengambilan Atas Talian Kementerian Kesihatan Malaysia)

Tarikh Tutup Permohonan:- Terbuka Sepanjang Tahun
loading...

Rahsia Temuduga
Musuh Penyakit Kronik

Iklan Disini www.ohjob.info RM30 Sebulan
Iklan Disini www.ohjob.info RM30 Sebulan
Iklan Disini www.ohjob.info RM30 Sebulan

Iklan Disini www.ohjob.info RM30 Sebulan
↑ Iklan Disini RM30 Sebulan ↑

* (URGENT) Pekerja Di Rumah Diperlukan (Klik Sini)
* rakandana.com : Rakan Pemulihan Kewangan Anda ! (Klik Sini)
* Iklan Disini RM10 Sebulan (Klik Sini)


PERINGATAN: Kami/Ohjob tidak bertanggungjawab terhadap komentar/pandangan yang diutarakan melalui laman sosial/weblog ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
Facebook Comment:
93 Komen untuk "Jawatan Kosong Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) (Terbuka Sepanjang Tahun)"

oi. link cacat ni

Sy dah apply awal thn 2013 ni tp bila check status sehingga hari ni still belum diproses sampai bila nak diproses nak tunggu abis sethn ke vacancy sentiasa bukak tp org yg dah lama apply tergantung bleh komen sesapa yg patut jawap

same la kite...igt ak sorg ja kena

Yup...aku pun mcm tu gak...lps setahun..setahun..lps setahun..setahun lg....naye la mcm ni

Errmmmm blom d proses lg.... smpi bile nk tggu ni....

huhu nasib kita sume sama... xtau la bla pihak kkm mau proses pmohonan kta ne..








ni haram jadah punya kementerian..tiap2 tahun aku update time ada kekosongan..haram jadah dia nak panggil..ni kalau tak da kabel dalam jgn mimpi nak kena panggil..tunggu punya tunggu macam lembu dah..aku isi imigresen bomba penjara jpj selalu pulak kena panggil..tapi fail masa temuduga lisan..belum rezeki aku,dah buat yang terbaik...emmm

Alhamdulillah..sy dah dpt pgglan intvw 4/9 ni tp kna intvw kt bangsar plak, mhon kt putrajaya ok ar tu doakan sy ye...

sape kat sini dapat penggilan temuduga KKM pada 6hb9 2013 di Shah Alam?..

sy dpt intrview 2/9/2013 ni kt bngsar..

susah tul nak dapat gov..

bagi peluang la,,,,yang memerlukan perkerjaan ini,,,,kat sabah byk dah hospital mahu buka,,,,mesti ada pengambilan,,,,,

emmm..sian..naseb bangsa sendiri d perlekehkan..aku mmg da give up suma ne..
alhamdulillah idup aku lebih baek dgn biznes..
no limit income..(wassup la klu nak tau..or msg 011-26697499) ^_*

alhamdulillah....sy dah dipanggil temuduga KKM di shah alam.mudah2 berjaya.2/9/13 ni.

Saya pun sama..asyik dalam proses je..nak mintak rezeki halal untuk bantu keluarga..harap2 dapat la..amin

Saya bila la ye..yon lama x isi borng n dipnggil untuk ditemuduga..

Sy dpt interview 4/9 ni di shah alam. Sape yg same tarikh dgn aku?

Share skit sape yg da msuk interview tu..ape je soalan yg die tny...4/8/13 shah alam

suami sy dpt interview 5/9 kat stadium shah alam...u all baca apa..leh share?sharing is caring..yg dah sudah interview pd 2 hb sept hari tu..kongsila soalan sket apa penemuduga tanya..pakaian lelaki cam ne yer...semoga ada rezeki kita nanti

Sama la, dah lama isi tp lum diproses je statusnya sampai hari ni... sedih nk minta keje kerajaan..

Sama la jgk da isi tp masih dalam proses...sampai bila nak proses xtaw laa...hope dapat la keja gov....da xlarat nk keja swasta da

KKM nie,,susah2,, lebih 1 taon mohon,,, xpnh dpt.. makin buruk tangapan org terhadap KKM nie,, update kekosongan tiap2 masa. tp status permohonan lom process ...

dah utamakan fmily dorang..x pandai pn dapat..bab tuh yg pandai tanam anggur..

Alhamdulillah sy da dpt interview 27/9...kt kluang, johor..ade sape2 yg da lpas interview x...share ckit cmne ..1st time nie...neves sgt...hehee..

Smlm dah g intview...23/9/13...soalan merepek2 jek...antara soalan...hobi,adk bradik..dduk mne...npe nk sgt kje...kje lama gaji bradik...waktu lapang slalu g mne...adehh...tu je r...xtahulah dpt ke x...huhu

Hmm...xyah excited sgt...pengumuman jwatan kosg tu hanya skadar propa tunjuk syarat org awam memohon...yg btol ada ikatan famili or kabel kuat,dia mmg diletak pada senarai atas...jadi yg dpt interview tu,buat panel2 interview rasa patot amek korang drpd amek org2 yg dah TEMPAH nama awal2...do the best...

kena buat iklan cam nie : Semua Jawatan Kosong Inoi Adalah Untuk Adik-beradik dan sanak-saudara Kami Sahaja. ///

Bila sy semak status permohan,belum diproses..tapi dapat pula surat panggilan interview..mcm mana ble jadi begitu ar..

aku pun bile la nk dapat gov..tiap2 bulan update...

Alhamdulillah akhirnya di panggil jg aku interview d kkm ni. Berkat kesabaran amin. Jgn putus asa kwn2

Salam semua... baru2 ni aku ada mohon di kkm.. tp ntah la.. mudah2 an lebih cepat panggilan dr yg aku jangka.. atau senasib ngan korang yg bertahun utk d temuduga.. doa2kn lah ye... mudah2an ada rezeki utk anak2 aku jugak... amin

Nape aku punye komen jd visibel plak ni..

Saya dh minta kkm sebulan dh..tp blm d proses..sape kt cni tgl area kedah??

Jgn la mainkan hidup org lain.semua org susah cari kerja kerajaan la.tapi kerajaan bodoh kan kita semua.email ada kerja kosong di kerajaan.tipukan org atau betul ada kerja.yg mn satu betul.jgn main kesusahan kami.

hahaha mmg kelakar tengok iklan ni sebab aku dh siap gi interview pertengahan 2012 untuk 2 jawatan di atas..tp xde pun pemberitahuan gagal ke lulus tup tup iklan keluar lg dan lg..aku xnk pecaye rumors kate kena ade KABEL lah hape tp aku rase ade BENARnya kot nk pakai anak branak je mmg tipikal govt panel.redha kerja swasta smpai pencen

last update 26/06/13....baru ni dpt suwat kena g intebiu 28/10/13.
try cek status online tp tulis blm proses,sy pun xphm nape cm 2....
pape pun try luck la 28/10/13,arap2 ada la rezeki.

Aku dpt pggilan intrview 28aribln 10 ni..skrg ni aku msih dlm pntang ank no2..mgkn rezki ank..aku ttp nk cuba pg intrview tu dpt ke x.skrg2nye da cb.ms isi borg tu aku xbrharap sgt pn dpggil intrview..tbe2 je surat smpai mmg pk byk kali la nk pg ke x..tmbhan ngn ank kcik n dlm pntg..dugaan..ape2 pn jgn djdikan halangan..

Sy pn dipnggl intvw gak 28hb okt ni di hospital temerloh phg..mybe di ikut add ic kot..anywy, alhmdllh...

Sy dpt intrvw 28.10.13...alhmdllh..

Mana yg dah interview boleh wasap atau kol sy..sy dpt tmuduga 1nov di kkm kuantan..0199557113

Tahniah admin ucapkan kpd dapat interview.. dan semoga berjaya.. yg belum dapat interview jangan putus asa.. teruskan usaha.. solat dan berdoa.. InsyAllah..

Wife sy dan beberapa kwn tlh dipanggil interview...sabar la ye..in shaa allah ada rezeki,adalah tu.. :)

interview 30/10 ni...

sya dah 1 thun aply..tpi 1 pangilan pun xda..ne msuk 2 kali da sya aply..lpas tu chek pun susah,asik2 time out..entahla mcm na sistem pemilihan kkm ne..kalo dberi feedback,sya beri 1%/100 ..low services

Smlm bru jer dpt surat twrn keja ...... kena lapor diri 14/11 nie...kira rezeki x guna org dlm pon....

Betul tu akak apply byk kali tp tk pernah diproses

Yelh kot... aku dh bertahun2 update sume jawatan kosong kerajaan tp 1 pun xde pnggil... ape lah nasib bdn... lum de rezeki kot...

Alhamdulillah..sy dpt interview 18/11/13.. sape y dah di interview..please share.. watsap eyla 0134622179.. rezeki ad di mn2.. try do the best..insyaallah :)

dapat interview 21/11 ni . teruskan usaha

18/11/2013....dpt interview di ipoh.....harap2 soklan nak ditanya bleh jwb.....

Sy sntisa bsabar tp umur mkin lma mkin mningkat....brape lma sy kena tnggu... Huhuhu

salam semua...saya dpt surat interview utk jaw peg. tadbir di kem. kesihatan...tarikh interview 27 November 2013, Rabu jam 9 pagi di bilik temu duga SPA, PUTRAJAYA.. kalo ada tips bole la share di no. sy 0122600766...tqvm....

19hb 11 dh g interview..hrp2 ada rezeki ank2 kt situ...alhamdulilah...

salam,.. ada siapa2 yg p temuduga di stadium shah alam pada 2 hingga 6 september yg lalu.sudah keluar ke keputusan temuduga tersebut.ada siapa 2 di sini dah dapat surat keputusan temuduga di shah alam...?

apa yg betol nya...?keputusan temuduga di shah alam dah kluar ker...?

apa yg btol nya,...? keputusan temuduga di shah alam tu dah kluar ker...?

This comment has been removed by the author. - Hapus

Keputusan temuduga kkm di shah alam dah keluar.surat dihantar kepada yang berjaya untuk melaporkan diri di jabatan yang disenaraikan didalam surat berkenaaan.aku sedih sebab x dpt.member wife aku dah dpt surat melapor diri di jabatan kesihatan di johor bahru...waaaa sedihnyer oiiiii....

saya intrview 25hb 9 hrtu. tp bila check kptsn temuduguda dia tulis no ic sy xde dlm urusan temuduga ini. ish pelik.

keputusan temuduga akan diketahui pada bulan januari 2014..baca ni.

Tuan,

Dengan hormatnya saya diarah merujuk emel tuan bertarikh 30 November 2013.

2. Adalah dimaklumkan bahawa KKM masih dalam mengemaskini data maklumat temu duga yang baru diadakan. Jabatan ini dimkalumkan bahawa keputusan temu duga akan diketahui selewat-lewatnya pada Januari 2014.

Sekian, terima kasih.


"BERKHIDMAT UNTUK NEGARA"

Saya yang menurut perintah,


Nuur Zawani Binti Shaari
Unit Sumber Manusia
Bahagian Pengurusan
Jabatan Kesihatan Negeri Kedah
Tel : 04-7741079
Faks : 04-7741053
Emel : nuurzawani@kdh.moh.gov.my

As salam.alhamdulillah,saya pn dh dpt intrview pd 25.9.2013..tp masih blum dpt jwpn samaada brjaya atau tidak.harap adalah rezeki kami.amin

Semua jawatan rendah aje yg diiklankan. Jawatan2 yg guna diploma takde ke spr. HA, fisioterapi, makmal perubatan, juru xray dan lain? Tak adil lah camni......

Sy pon da lame apply p jwn msh blm d proses.asik tu jer jwpn nye.kt keja kekurangan owg.lau asik bkk spnjg thn mmg lg ramai la yg apply.ckt hrbln kt yg apply dulu di ketepikn.bpe lame lg nk tunggu.dia x bc ke link yg kt wat ne.

saya lagi teruk,saya dh apply saya tggu dalam setahun..status saya belum di proses,tapi dh setahun lebih dah,tau2 nama saya takda dalam rekod..kecewa betol..

Haha.. ayt ko ni wat aku tergelak je. Mmg pon link tu. Huh'

Sy ada info skit dr kawan..2013 ada pengambilan jawatan...syarat kelayakan wajib 7 kredit dlm pmr.tq

Salam.. Sy baru jer apply... Harap2 dapat laa... Yg pnting sbar n bnyk bdoa.. Amin...

Sy baru apply.. Harap2 dpt la pnggilan intbiu 2.. Amin..

Salam...sebagai info kpd kwn2,saya baru shj menghubungi SPAT,dan pihak SPAT menberitahu bg temuduga di hospital bahagia tanjung rambutan,keputusan temuduga mgkn akan dapat pd pertengahan bulan feb 2014,dn dlm tempoh menunggu,kita x dpt untuk mengupdated permohonan kita..selepas keputusan temuduga keluar baru kita boleh update .Sekiann

Salam.mintak jbtn Kkm alert LA KT kami2 yg nk Sgt beriya2 kerja did jbtn gov ni..kami smua ni ikhlas nk Ade kerjaya..

How yo check interview result

Try isi borang SPAT (sistem pmohonan atas talian) kt laman KKM..jwatan sokongan smua..sy apply, bln 4 tmuduga, bln 10 dpt keja..xkisah lah sokongan pn..jwatan tetap..

belum ada temuduga dah dapat surat dukacita...penipu..

Bersabar la kwn2 smue.sya mohon dri thn 2006.thn 2012 bru dpt surat temuduga.alhamdulillah 2013 dpt surat lapor diri dan sekarang msih bekerja dgn kkm...setiap permohonan dan permintaan memerlukan kesabaran.in syaa allah

SPA plok abik alih...baik noreh getah...x sakit kepala...

Saya 9 beradik. 6 semua kj kerjaan. lain2 bidang dan x da kn mgena bodang kerja. 3 lagi apply jugak sekali dua ja. Sebenarnya Mmg kn isi byk kali. rezeki pasti ada. sb km x pnh pts asa minta dan minta. jgn risau usaha ja. rezeki kan dr Allah. bukan orgdr org dalam. Smg berjaya.

hurmm..smpai bile la ak n k kje sambilan ni..x pnah2 nk dpt pmanent..padahal org lain yg mintak tu siap bole tolak tawaran..ak yg mintak ni x dpt2 lagi..mati laa nakkk

klo nk masuk kerajaan trutama kmntrian kshtn kene ada muka,kene kulit putih.kene kecik genit,kalau yg gemok hitam ne nnti semua pesakit mati pulak..tak gitu? no wonder la ramai sgt org complain..bukan x bgus tp ramai yg no manners..btw yg jalan kan tugas dgn baik tuh..trima kasih...

1 lg MA..aku pergi hospital ritu..putih..ktgri ensem tp dgn aku sakit mcm nak rak pinggang aku ni..dia boleh dok buat lawak bodoh.."""dtg ni untuk ape? mn tau saje2 dtg pun..dtg sbb nk belajar ke""

lawak yg win!!

no underground cable no job..
yg ade kabel ni..aku tgk result spm diorng nak ketawa terbahak2...
dengan ejaan dlm resume tu typo..
egt resume tu sama mcm komen kt blog ke..nk typo bgai?

kdg kesian di ambil nya yg student kos masakan,kos plncongan,,bla2..
lbh baik amik kos engineering ke keje

BIASA LA KEJA GOV MEMANG PAYAH DAPAT.KADANG SAMPAI DA MLS NAK APPLY.

xpayah mintak la..buang masa jer..bkn dapat pon..

sbar je mnnti

Assalammualaikum para sahabat..Di sini sy nok kongsi sikit mengenai peluang nk dpt keje gomen..pada pendapat saya, bertindaklah utk keje sendiri..tggu punya tggu punya tggu, x dpt2..masa berjln umur meningkat...satu lg perkara..kata la kita dpt keje gomen, anak kita esok2 tentu2 dpt ke? Kalau kita build up dari sekrg keje sendiri, at least anak dpt sambung keje kita tu..xde la x tentu arah carik keje..maaf andai terkasar bahasa..just sharing utk manfaat bersama..

saya ada buat aduan .. entah apa dia balas .. saya berharap KKM memperbaiki keadaan ini.. kalau tak padam sajalah ni website..


Salam 1 Malaysia .. admin saya ingin bertanya.. adakah laman web SPAT
http://jobkkm.moh.gov.my/mohjob/recruitment.jsp?action=apply1
ini tidak berfungsi? .. maaf admin soalan saya ini tidak formal. sekian
terima kasih admin ��.

Mail Delivery Subsystem

1:26 AM (1 hour ago)

to me
Delivery to the following recipient failed permanently:

spat@moh.gov.my

Technical details of permanent failure:
Google tried to deliver your message, but it was rejected by the server for the recipient domain moh.gov.my by cx1.1govuc.gov.my. [103.245.89.1].

The error that the other server returned was:
550 5.1.1 Error: invalid recipients is found from 209.85.215.51


----- Original message -----

DKIM-Signature: v=1; a=rsa-sha256; c=relaxed/relaxed;
d=gmail.com; s=20120113;
h=mime-version:from:date:message-id:subject:to;
bh=6RL+zYKikouOdfy/AguJb7RppWSSOT9e+GhEkvhEgXc=;
b=SydK9Qtr+3YRUi17Yfoe7ztgcrgFbIufdIl8pde8l/eEqMTwJxQ8XUhsUXgtzJpP5y
hJYbOmjy0F8ezXOv6YOwGF14UCWGZdGEPAAQxaPjRhpGw/RC0C03FRmDwPMOwiTfwNmj
YfFfo7gJ7255NfuLmeuqQNX+gduDaMpiqrLC91CfkTxEvpMuWb/3I94CkSxt/L7uZ9yd
qHGNLvzUbH050rDmrDGIfOgwBN++N3fhQ0zW59xSIdKXOW3yk04H9DyL+cxBt9pIPmpM
ZEGrQBk5Wc9Q6ef6gO8ZEP2ht17o4+y3K+A/+HGH6FtAtpja6S/tr8eCVyOdGyNpnc3f
Ks/A==
X-Google-DKIM-Signature: v=1; a=rsa-sha256; c=relaxed/relaxed;
d=1e100.net; s=20130820;
h=x-gm-message-state:mime-version:from:date:message-id:subject:to;
bh=6RL+zYKikouOdfy/AguJb7RppWSSOT9e+GhEkvhEgXc=;
b=X6utIvI5AOEDpaXsmzbAxDXAVcefJSuJza/Rfvv9tpHXkdQKzwd0D6OnlUmaBwfeCP
OMuq2dzArlYkxQyz7V4MKiOUWKq5aUxIaztvKwoKa8Zx6MC9WMk/Zl5xCl0ApMGuQy7X
I1oNXandIRDV6go07aniefZYDB4JxLPP16xkjtawPFHuZKfgIvJ71JE+2Ey9JpbMFnqO
NGOi6SiKktb6/NrY5J0600vRzNE4aLUnN0Gumkzr4aiLfAkb9zaXZgiVumXSKv5PEuOl
kp7cYawGY1yqKtkakoYgMbvlkveDBkbSzFTwmyigeLmJ8cZCeC5W+1mgG42CAjddeK9u
OwoQ==
X-Gm-Message-State: ABUngvdUSIwsf+xd7d73Yp9NWPHHE2Vo1cE6nMIlP4yzjd8GjQ3hruvIeYeIK1c7O0Z8eJT35qUdAqgr733A3g==
X-Received: by 10.25.15.105 with SMTP id e102mr11516777lfi.163.1477416359244;
Tue, 25 Oct 2016 10:25:59 -0700 (PDT)
MIME-Version: 1.0
Received: by 10.25.161.68 with HTTP; Tue, 25 Oct 2016 10:25:58 -0700 (PDT)
From: kopi pekat
Date: Wed, 26 Oct 2016 01:25:58 +0800
Message-ID:
Subject: Aduan Web Site SPAT
To: spat@moh.gov.my
Content-Type: multipart/alternative; boundary=001a113fbe604739a0053fb3cd2f

Back To Top