Jawatan Kosong Polis DiRaja Malaysia (PDRM) (Terbuka)


LIKE & FOLLOW, Tekan (X) Untuk Tutup

Teknik Menjawab Soalan Temuduga

Musuh Penyakit Kronik
A Place Where I Express What I Thought Of



↑ Iklan Disini RM30 Sebulan ↑

Jawatan Kerja Kosong Polis DiRaja Malaysia (PDRM)
Kerja Kosong Polis DiRaja Malaysia (PDRM)
Permohonan bagi jawatan di dalam Polis DiRaja Malaysia (PDRM) kini boleh dibuat
secara online melalui Portal Rasmi Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA):-

1. Inspektor (Lelaki/Wanita)
2. Sarjan (Lelaki/Wanita)
3. Konstabel (Lelaki/Wanita)
4. Konstabel Sokongan (Lelaki/Wanita)

MUAT TURUN SYARAT KELAYAKAN

PERMOHONAN ONLINE ATAU KLIK SINI

Maklumat lanjut, hubungi talian : 03-2266 8350 / 8344 / 8347. (Unit Pengambilan PDRM)

Tarikh Tutup Permohonan:- Terbuka Sepanjang Tahun



* Modal Hanya Sekali ... INCOME Hari-Hari!! CEPAT!! (Klik Sini)
* Peluang Kerja Terkini di Malaysia (Klik Sini)
* Monthly RM3000 PASIF INCOME dengan HANYA berSMS! (Klik Sini)
* Step BY Step buat DUIT di FACEBOOK (Klik Sini)
* Iklan Disini RM10 Sebulan (Klik Sini)

106 comments:

  • zahid zuhaili ahmad says:
    June 16, 2013 at 10:17 AM

    aku intrview polis taun 2011 n dpt borang,,staun lpas 2 dpt surat g ujian fizikal at sepang trmasuk ditemuduga ngn pgawai atasan,,,nasib aku lpas,,then staun pas 2,dpt lg surat review training at ipd sepang bln 4 bwu2 nieh,,lulus gak,,now xtau ape cter,,hmmmm

  • Anonymous says:
    June 19, 2013 at 12:34 AM

    Kalau ujian fizikal nak buat sekali kagi bley x...nak buat yg terbaik...sebab haritu tak sihat..

  • Mawardi Wadi says:
    June 28, 2013 at 5:24 AM

    Wey cm na nk isi kena p balai ka online

  • Mawardi Wadi says:
    June 28, 2013 at 5:25 AM

    Mcm na nk intview kna p balai ka online???

  • Anonymous says:
    June 28, 2013 at 6:56 PM

    Ketelusan dan keadilan harus menjadi tunjang utama pemilihan agar pertikaian tidak timbul.

  • Anonymous says:
    June 30, 2013 at 1:07 AM

    nama saya iszalan bin mat.skg bertugas sebagai polis bantuan di syarikat swasta bhgn ladang.pernah aku pg temuduga terbuka utk jawatan konstabel di swk,akan tetapi gagal.apa kah saya layak lagi utk menyertai unit polis dgn kerajaan

  • aqiera says:
    July 1, 2013 at 7:04 AM

    Online la..awat nk p balai lak isi borang hehehekk

  • Wak din says:
    July 1, 2013 at 9:22 AM

    Aku pn dh wat gak review fzkal,tp snyap je,law ad pape berita,b.tw ea

  • Anonymous says:
    July 2, 2013 at 2:22 AM

    salamat ptg,sy beminat jawatan tersebut,tapi umur sudah telampau jauh ..dh 37. tahun 1976, kalau d beri kesempatan, alangkah ke baiknya.. dri kecil hingga dewasa beminat dgn tugas polis..tapi nasib x menyebelahi.

  • Mohd.Nainee Julian says:
    July 3, 2013 at 12:12 AM

    Aku pun sama gak mcm ko zahid..bln 4 aritu review gak..tp aku interview dkat BRIDGE PGA CHERAS..aku ade tanye bahagian pengambilan,dorang kata masih dalam proses..lama tu..

  • Mohd.Nainee Julian says:
    July 3, 2013 at 12:16 AM

    Aku aritu bulan 4 dh lulus da review ujian fizikal dan medical..skrng nie dok tggu lagi berita..bila tanye dorang kata masih dlm proses..lama tu dr bulan 5 smpai la nie..

  • Anonymous says:
    July 3, 2013 at 3:07 AM

    Salam. Nak tanya mcm mna ek klau aku lupa password nk isi spa8i ek?aku x leh bkak email tu sbb soalan yg yahoo tanya tu aku lupa jwapan. ada sesape ble tlong x?pliss

  • Anonymous says:
    July 5, 2013 at 2:49 PM

    Assalammuallaikum.....saya amat brminat..dngan jawatan tersebut..saya brumur 26thun..dan tiada sjil klulusan..spm...bleh kah saya memohon...harap dipertikaikn....dan bripluang brhdmat untk ngara

  • Anonymous says:
    July 10, 2013 at 10:45 AM

    Assalamualaikum..sya lepasan stpm..umur 20.. Sgt berminat jwtan dlm pdrm..harap sgt nk bkhidmat..

  • alai says:
    July 12, 2013 at 9:30 PM

    Alahai aku tak thu cmna nak online pngambilan polis ne

  • adek says:
    July 14, 2013 at 6:38 PM

    Bila lg nk ada pengambilan untuk WPI ni???

  • suciee lyen says:
    July 16, 2013 at 4:23 PM

    Salam... pada bulan june yang lpas sya dah buat latihan pemeriksaan fizikal dan tlah lulus utk sesi pemeriksaan tersebut.Dan pihak bkenaan mmberitahu bahawa utk menyemak nma calon yang terpilih di portal rasmi pdrm. Boleh beritahu di mana saya dapat merujuk utk mengetahui nama2 calon pengambilan yang telah berjaya melakukan pemeriksaan fizikal. Terima kasih.

  • Anonymous says:
    July 17, 2013 at 3:01 AM

    Salam sejahtera... Saya apply jawatan inspektor... Tapi bila saya semak dalam status pengambilan ia tunjuk tiada rekod dijumpai... Maknaya??

  • Anonymous says:
    July 17, 2013 at 10:13 PM

    Baca dari komen-komen kat sini, lamanya proses pengambilan nak jadi polis ni. Tapi macam mana dengan sekuriti yg bekerja di Public Bank boleh dihantar training ke PULAPOL dan kemudian di angkat dan di iktiraf sebagai anggota polis tetap (pangkat apa tak pasti). Yang tu macam sekejap aje

  • Anonymous says:
    July 28, 2013 at 11:53 PM

    asalamualaikum sya brminat nk masuk polis tpi sya tak tahu mcm mna nak apply....bla ada pngambilan polis....sya btul2 brminat....

  • mohamad azrin says:
    July 31, 2013 at 10:51 PM

    mohon dari SPA8. lepas 2 tunggu surat ataw panggilan. dan jawapan untuk diatas kenape sekuriti dihantar training di pulapol dan diangkat sebagai polis tetap 2 adalah salah... pihak hospital / bank / felda / rela / jpam dan kompeni2 besar mhantar kakitangan di tempat mereka untuk mndapatkan latihan dri pihak polis. dlu dyeorg training dlm 3 bulan je. habis je training mereka dpt no badan. "macam" polis...tp di dpn no mereka ade 'PB111111' contoh... bermakna PB adalah polis bantuan yg telah menjalani latihan dengan polis.. contoh hospital HKL... ade polis bantuan yang mmpunyai no badan.. ade yg xde... sbb yg ade dyeorg dah pg training.. kuasa PB hanya di dalam kawasan jagaan mereka. sama seperti sekuriti tetapi mereka telah menjalani latihan asas dri polis. dan bg yg tidak mengetahui, PB juga mempunyai kad kuasa..namun terhad di kawasan jagaan mereka shj..lg 1 info, bju polis PB ade lambang syarikat di lengan kiri. klau PB Hospital ade lambang hospital...kalu PB Rela ade lambang Rela..ini sedikit sebanyak maklumat yg sya tahu..moga2 dgn info ini orang awam tahu untuk membezakan POLIS dengan PB POLIS BANTUAN.sekian

  • Anonymous says:
    August 8, 2013 at 2:13 AM

    Saya amt berminat dengan pekerjaan ini.. Sampai sekarang nma utk calon yang layak utk meneruskan sesi training yg seterusnya blum di paparkan utk pengambilan jawatan konstabel wanita 2013.

  • Anonymous says:
    August 13, 2013 at 8:49 AM

    salam,nak tanye kalo anggota PVR(sukarelawan polis) bleh ke mereka diserap sbagai anggota tetap?

  • Anonymous says:
    August 13, 2013 at 8:53 AM

    salam kawan2,saya berminat menyertai PDRM nie..dah isi SPA8 tapi x sampai2 pown surat dah lama dah isi..kenapa ek kawan2.???xdapat polis tetap pown polis bantuan pown xpew lgi pown SPM sy teruk..PMR saya boleh cari makan lagi..harap2 ada yang ingin menolong saya masuk dan berkhidmad dalam pasukan PDRM nie..saya anak yang sulung harus cari kerja yang ada masa depan..saya xnk sia2kan masa muda saya sekarang..saya pown dah umur 21 tahun kerja x menentu lagi..saya harap ada la yang ingin menolong saya..saya stay area kedah daerah sungai petani..harap2 impian saya jadi kenyataan..amin3

  • Anonymous says:
    August 17, 2013 at 12:53 AM

    Kepadaa yg berminat nak menyertai pdrm better kamu apply PVR. Sukarelawan polis.. kamu belajar asa dulu.. kalo ada rezeki,baru apply regular.. pvr ne sama gak ngan polis..xda beza.. cuma pangkat yg membeza kn..

  • yunos omar says:
    August 18, 2013 at 1:46 AM

    Kalau da isi borang dkt spa8 mcm mana nk tau , kalau kita dpt atau x ?

  • Anonymous says:
    August 18, 2013 at 2:25 AM

    Harap pihak pgambilan bukit aman akan meluluskn status permohonan calon2 review konstabel. Dh lama kta dh tggu. Slma 2 tahun

  • Anonymous says:
    August 18, 2013 at 8:57 PM

    slamat pagi.. Sy Fifiana asal dri Sarawak. Sy minat sangat menjadi anggota polis. Sy jga ada kad keahlian RELA. Umur sy 18 tahun. Sy mahukn pekerjaan yg tetap. Kerana sy mau ubah nasib kluarga sy. Tolonglah inform sy klau sy terpilih.. Hubungi sy di talian 01115806885.

  • Anonymous says:
    August 22, 2013 at 2:07 AM

    Tolong bagi jawapan utk calon review konstabel. Dh 2 kali gi fizikal dn medical check up.. Unit pgambilan tlg bg jawapan yang positif kpd calon review konstabel.. Tolong

  • Anonymous says:
    August 22, 2013 at 3:58 AM

    Salam 1 Malaysia & Selamat menyambut bulan kemerdekaan yg ke-56.. Sy Fifiana Florence asal dri Sarawak. Sy xda dpt surat tawaran utk temuduga PDRM pda september 2013 ni. Tp sy harap sy akan dberikan surat tawaran tu meskipun sy bru je isi SPA8i sy pd bulan Julai 2013. Sy betul2 mnat jdi anggota polis. N sy xnak hampakn hrapan kluarga sy. Sy nak ubah nasib kluarga sy. Tuan/puan,sy brharap sngt2 yg sy akan dpt surat tawaran utk pegi temuduga tu nanti.Tugasan anggota Polis sngat mencabar tp sy tahu ianya adalh utk keamanan serta kesejahteraan rakyat._01115806885..

  • Anonymous says:
    August 22, 2013 at 9:54 AM

    Sy da join pvr... Dan bru apply pdrm harap dprtmbgkn pemohonan sy... Umo pn da 25 bg la peluang... Dpt konstabel sokongan pn o.k..

  • Anonymous says:
    August 27, 2013 at 9:40 PM

    Intake wanita bru jak .. Isik spa bla ?

  • Anakmelayu Melayu says:
    August 30, 2013 at 5:15 AM

    2011 sy ambil borang dkt ipd sepang..2012 dipanggil ipd seremban untuk ujian fizikal pass..keesokan hari plak ujian dgn pegawai pn pass...lpas tu kna buat medical checkup dkt klinik ksihatan jelebu pn pass...tggu sampai hjung tahun 2012 x panggil2..mls nk mengharap dh pastu awl tahun baru ni dipanggil untuk review fizikal dan medical...sekarang tgh tggu jawapan dari pdrm...harap2 berita baik la kan...

  • Anonymous says:
    August 31, 2013 at 8:14 AM

    skrg tmuduga lisan bgi konstebel wanita,. fizikal dah lpas dah,. n pemeriksaan fizikal bgi konstabel lelaki,. sebarang semakan rujukan sila ke portal rasmi pdrm. n buat semakan d SSO( SISTEM SEMAKAN ONLINE)>> SEMAKAN PENDAFTARAN,. Sila buat semakan skrg,.^^ skian


  • Rizalman Raizo says:
    September 2, 2013 at 9:26 PM

    Aku dpt srt tmdga fzikal hjung bln ni..msuk ni dh 8x kot aku tmdga polis..mybe lbih ..last tmdga ggal dlm blik pgwai..org lain pkai kabel skali mtk je..hmm..nasib2..umur pun dh last thun ni..xpela. xde rzki..hrp2 kli trakhir ni dptla..amin3..lau x..trima hkkt jelh..-_-

  • Anonymous says:
    September 2, 2013 at 10:41 PM

    Dah tau anak sulung n kerja xmenetu,nape masa skolah maen2 smpai result teruk?

  • Anonymous says:
    September 3, 2013 at 4:57 PM

    Minta kerja polis bantuan.gaji pown ok.pb pown polis gak :-)

  • Anonymous says:
    September 4, 2013 at 8:09 AM

    Sesiapa yang tahu info bilakah tarikh bagi jawatan sarjan pula dipanggil?

  • Anonymous says:
    September 4, 2013 at 8:11 AM

    Saya nak bertanya siapa yang ada info bilakah tarikh bagi jawatan sarjan pula dipanggil untuk ujian fizikal?

  • Anonymous says:
    September 5, 2013 at 11:23 AM

    Teigin nak jadi polis, tapi pakcik dah tua pulak tu. Teigin nak pegang pistol.. pistol pakcik kecik je.. heeee..

  • Anonymous says:
    September 6, 2013 at 8:37 AM

    Xpyah nk hrap sgt lh klu xde unsur rasuah.ingat klu ade unsur rasuah smpai bila2 pn duit gaji 2 xberkat.

  • Raymond Charles says:
    September 7, 2013 at 4:02 AM

    Salam sejahtera saya mengucapkan kepada semua pihak-pihak (PDRM),saya raymond charles dan berumur 23 tahun,Disini saya ingin mengatakan bahawa saya terharu sangat untuk menyertai bidang polis dan menanti-nantikan peluang keemasan daripada Tuan2 dan Puan2 (PDRM),Apatah malangnya saya dah cuba banyak kali memohon melalui online tapi tak berkesan.Jadi saya berharap sangat pihak berkuasa Tuan2 dan Puan2 yang nampak message saya ini boleh menghubungi saya jika pihak kerajaan berminat untuk memberikan tugas ini kepada saya,dengan berikut ini adalah talian saya 016-5023902..dan Sekian Terima Kasih.

  • Anonymous says:
    September 11, 2013 at 2:00 PM

    As,lmkom ampa cmua aqu ny daqi orang utara...aqu baqu jaa start dftar PDRM ny...klu bleyhhh tolong larhh tnjok ajaq larhhh aqu nyhh,sal4 nak dftar..xbapa nk tera ag...huhuhu...

  • Anonymous says:
    September 14, 2013 at 10:07 AM

    Puas tunggu surat

  • intan shaheera@ieyra says:
    September 19, 2013 at 12:59 AM

    hanya golongan yang bertaraf graduan je ke yang dipanggil interview

  • intan shaheera@ieyra says:
    September 19, 2013 at 1:02 AM

    golongan yang bertaraf graduan je ke layak di interview

  • Anonymous says:
    September 20, 2013 at 5:34 PM

    Sapa yang dah dua kali buat fizikal dan medical check up tu dia geng aku la tu.. korang ada berita apa2 tak? Kalau ada roger2 la kat sini.
    Tiada istilah kabel dalam pengambilan polis ni..bapak aku pegawai pon tak boleh tolong la der .. hanya doa dan tawakal sahaja la yang boleh bantu :)

  • Anonymous says:
    September 25, 2013 at 6:49 PM

    Slm cik. . .sy slh seorg anggta pengmbln jwtn konstbl. . .kalu cik brmint cik bleh perg ke kuala terengganu pd 28 arbln 9 nie PGA GONG BDK. . Tmudga trbka untk kontabel skngn. . . Hnya kelykn pmr shja. . .

  • Anonymous says:
    September 26, 2013 at 10:20 AM

    Sy rasa temuduga terbuka lagi best. ..bukan apa ramai anak2 kg terutamanya pendalaman. Ada kelayakan dan potensi tapi sayang mereka tak tahu nak isi sistem online. ..so, macam mana naked bantu mereka yg seperti ini...

  • Anonymous says:
    September 26, 2013 at 9:28 PM

    Assalamualaikum...sya amt brminat jika dri sya dplih.sekiranya sya dsana lyak ditrima..sya brasal dari plau pinang

  • zahid zuhaili ahmad says:
    September 28, 2013 at 8:33 AM

    G je at laman pdrm..n klik semakan secara online(SSO),,kmudian daftar bawu leh cek

  • zahid zuhaili ahmad says:
    September 28, 2013 at 8:38 AM

    Betol2,,yg kje PB nie mcm company2 besar mcm hospita,bank,kwsp,dan sbagainya...mnakala sukarelawan polis(SP),,diowang kerja dibawah pdrm

  • zahid zuhaili ahmad says:
    September 28, 2013 at 8:43 AM

    Betol2,,lame da tnggu..huhuk. smangat berkobar nie..hahak

  • zahid zuhaili ahmad says:
    September 28, 2013 at 8:47 AM

    Riview at mne?msg no aku nt leh tukar2 info

  • zahid zuhaili ahmad says:
    September 28, 2013 at 8:50 AM

    Samela kita..tp aku ujian at ipd sepang..pape msg aku..leh tkar2 info

  • Anonymous says:
    September 28, 2013 at 10:12 PM

    pyar zindegi hey..inspektor sahab..

  • zahid zuhaili ahmad says:
    September 29, 2013 at 4:06 PM

    ade wchat x?lau de add aku toyolbuncit keyh

  • zahid zuhaili ahmad says:
    September 29, 2013 at 4:09 PM

    dgr cter lpas bjet 2014

  • Radi Sufi says:
    October 1, 2013 at 1:41 AM

    review fizikal.. sbnr nya aku xbrhrap sgt.. tp dah kata cnfirm.. spa pun berharap.. hrp2 adalah suratnya..

  • Miz Jum says:
    October 1, 2013 at 10:48 PM

    Tunang sy da 3x interview x dpt.. Xde rezeki ble tak korang suggest nak merayu ke ape cmna.. Thanks

  • Anonymous says:
    October 3, 2013 at 8:40 PM

    Assalam.. saya da pegi intview fizikal n eksesais.. so.. harapan nak dapat ad ke?? Hee... doa kan sy berjaya yerr..

  • Anonymous says:
    October 4, 2013 at 3:08 PM

    Saya baru selesai inteview fizikil 3/10 hari tu. saya terima surat tawaran drpd panggilan. dan hasil drpd daftar di laman SPA pada tahun 2012 . dn ada juga sebahagian dpt dri laman portal PDRM.

  • Rajkumar Kasi says:
    October 7, 2013 at 12:05 AM

    salam satu malaysia nama saya rajkumar,sya berminat menyertai pdrm,saya ade advance diploma automotif design & manufacturing engneering dr politeknik,,diiktiraf oleh jpa .....tetapi bm saya tdk ade kepujian dlm spm.umur saya 24....dah isi spa8 tapi x dpdt,dah lama dah isi....sekian...

  • Rajkumar Kasi says:
    October 7, 2013 at 12:16 AM

    salam satu malaysia.nama saya rajkumar.saya berminat menyertai PDRM.saya belajar advance diploma automotif design & manufacturing di polieknik...advance diploma ini diiktirafkan oleh jpa sbg sarjana muda am (GENERAL DEGREE)...,,dah isi spa tapi x dpt..sekarang masalah saya dlm spm bm x de kepujian.....saya berharap tuan atau cik tolong sya utk menyertai PDRM.sekian..

  • Anonymous says:
    October 10, 2013 at 6:47 AM

    Agk2 klu da lps fizikal n ujian lisan dier soh plak wt medical chckup kt hsptl ad hrpn x tok dpt??

  • Anonymous says:
    October 14, 2013 at 11:54 PM

    Betul ke ada temuduga terbuka nanti di pga gong bdak k.trg?

  • Anonymous says:
    October 17, 2013 at 6:02 AM

    Aku da dapat p temuduga .. tapi lupa date tmuduga 2 .. blh x bg pluang lg skali ..

  • Anonymous says:
    October 18, 2013 at 11:12 PM

    salam..sy daa p ujiana fizikal 17.9.2013.. tau x bila result panggilan temuduga tu kuar..?? TQ

  • Anonymous says:
    October 26, 2013 at 9:16 PM

    kire lulus la...so cume kne tnggu pnggilan jela

  • nor fazila says:
    October 28, 2013 at 7:52 PM

    Salam sy berumur 19 tahun sy berminat utk mnjdi ahli polis....n sy bru lpasan spm n tlh dpnggil utk ke plkn....adkh sy lyak ditemu duga

  • Anonymous says:
    November 2, 2013 at 4:46 AM

    2x termasuk kali ni dipanggil untuk review jawatan konstabel lelaki...harap2 lepas nie terus mendapat panggilan untuk direkrut di PULAPOL...Insyaallah ada rezeki,amin!!!

  • Anonymous says:
    November 4, 2013 at 7:11 PM

    Tmuduga untk lelaki bla?snyap jew

  • Anonymous says:
    November 6, 2013 at 7:06 AM

    Sy dh buat ujian fizikal 16/9/2013 aritu,,agak2 bila keputusan interview keluar ye? senyap je..=_=

  • Firu Hotto says:
    November 6, 2013 at 7:09 AM

    Sy dh g ujian fizikal 16/9/13 aritu..agak2 bila result interview keluar ye..hari2 dh check ni huhu..

  • Anonymous says:
    November 9, 2013 at 1:26 AM

    Klaw dpt pnggilan dokumentasi , tpi xda plk dia suru buat medical check up , tpi lporan peeubatan

  • Ciput Cedut says:
    November 13, 2013 at 8:10 AM

    Saya nak tanya hospital mana yg boleh untuk bt medical checkup polis...

  • Hanna Rashid says:
    November 15, 2013 at 3:29 AM

    HAII...DAH LAMA SAYA APPLY PDRM NI TAPI TAK DAPAT2 SEDANGKAN HAD UMUR 28...SAYA ADA PMR SPM N STPM THEN SYARAT LAIN PON RSANYA LAYAK..RASA KECEWA SANGAT....

  • alfhie Eyan says:
    November 17, 2013 at 10:54 AM

    Bila tarikh temuduga lisan pdrm di sabah ni, risau plak aku nti tlepas...

  • juliza jaidin says:
    November 19, 2013 at 6:56 PM

    bole share x syarat dn kelayakan utk wanita msuk pdrm ne...

  • Anonymous says:
    November 23, 2013 at 8:44 PM

    Umur 30,kelulusan pmr. Saya bermina sangat2 nk jd polis. Saya Dr kuching, Sarawak. Bantu saya utk merealisasi impian saya

  • Anonymous says:
    November 23, 2013 at 10:35 PM

    Salam...kepada sesiapa yang boleh bantu....saya berminat dengan jawatan ini konstebal sokongan....dah isi borng di spa8,tpi email saya salah.jadi xdpt nak ambil myid.ada jalan lain tak untuk apply jawatan ni?????harap kawan2 boleh bantu saya....moga2 kawan2 dpt bantu saya...aminnn.....tq...

  • Anonymous says:
    November 24, 2013 at 10:42 PM

    Salam... Blh x anggota tentera nk msk pdrm...

  • Anonymous says:
    November 27, 2013 at 4:26 PM

    Salam...saya suda isi SSO,dia ckap tggu pswrd yg akn d kirim ke email saya,tp knpa smpai skrg sya blum dpt tue email dari SSO.....
    mohon krjsama dari pihak anda....

  • Anonymous says:
    December 1, 2013 at 8:31 PM

    Huarghhh!!!..da apply npe still xde jwpn..tlongla...bg jwpn..lme da tunggu..konstabel pn xpe la..asalkn dpt jdik polis..

  • Anonymous says:
    December 5, 2013 at 1:59 AM

    Kalau rabun jauh ada peluang tak?

  • bobby Mosses says:
    December 5, 2013 at 7:11 PM

    Assalamualaikum nk tnya sahabat d sini nk g interview lau berat 78 tinggi 175 lepas x..tkot x lepas nie..hurm

  • Anonymous says:
    December 17, 2013 at 2:44 AM

    Member aku ni dh jd sorg pegawai polis baru je tahun ni. Kata kakaknye juga sorg pegawai polis��

  • Anonymous says:
    December 17, 2013 at 2:49 AM

    Lepas. . .

  • amieyliena says:
    December 27, 2013 at 11:05 PM

    sy bermint nk jd polis tpy sy hnya ad PMR bley mohon kerw??asal kemaman terengganu..

  • Anonymous says:
    December 29, 2013 at 4:51 AM

    ssy bminat nk jd polis, dr kecik agy..fmly pown bharap sngt sbb ms skola sy aktif dlm kadet polis..bu now sy smbung stdy..tp nk sngt keja polis..

  • Mon Hasanal says:
    December 29, 2013 at 5:40 AM

    ASSALAMUALAIKUM SYA HASANAL BIN BIDIN UMUR 21 TAHUN INGIN MNJADI SORNG ANGOTA POLIS DI RAJA MALAYSIA.ON HP 0149596546 BERAT BDAN 58 KTINGIAN 179.SPM.KONSTABEL SOKONGAN B'ASAL DRI KOTA KINABALU SABAH

  • Anonymous says:
    January 6, 2014 at 5:32 AM

    Nk bkk borong asal x leh -,-

  • Anonymous says:
    January 6, 2014 at 8:48 AM

    Hello saa daniel, ada saps yg blee bgtau mcm mna nakk btt ID? sbb saa blm tau lgii.. saa nakk try apply polis, tpi xtau.. klau ada blee tolng, nhe no.fon saa,0135511681

  • wandy says:
    January 9, 2014 at 9:08 AM

    Bila lisan untuk yg intview fzkal bln 9 2013 kluar da 4bln mnunggu ny

  • Mohammed suhaimi ng says:
    January 12, 2014 at 5:07 PM

    Assalamualaikum' nama saya Mohammed suhaimi ng. Saya berumur 21 tahun. Cita2 saya in gin menjadi seorang anggota polis. Saya juga saja habis belajar kolej Dalam bidang multimedia di kolej shah alam selama 1 tahun. Dan juga saya bljr DSLAM bidang karate selama 10 tahun

  • Anonymous says:
    January 15, 2014 at 12:40 PM

    Kelulusan PMR layak dengan jawatan konatabel sokongan..jnji penuhi syarat kelayakan..bahasa melayu kepujian yg lain lulus je ckup

  • Anonymous says:
    January 20, 2014 at 10:57 AM

    Aku dah dan pernah interview tuk ujian kecergasan dan fizikal pada 03/09/13,dan aku lulus semuanya.Dan tgh menunggu keputusan untuk temuduga yang kedua sampailah sekarang/hari ini dah bertarikh 21/01/2014,masih tak ada sebarang panggilan.Dan saya mendapati ada sesetengah kawan saya yg lain sudah hadir untuk temuduga yang kedua itu.Saya tak berpuas hati dan rasa tak adil sahaja.Macam terbuang masa saya sahaja untuk hadiri dan lulus semua ujian fizikal pada masa itu.
    Sekian,terima kasih.!

  • Anonymous says:
    January 20, 2014 at 11:00 AM

    Sama sje la kite,p interview time tu gak....bln 9 n smp skrg msh xde pape panggilan....tgk membe n sedara aku dhp intervuew buat kali kedua dh.Rse mcm x bpuas hati la kan....

  • Anonymous says:
    January 22, 2014 at 10:35 PM

    aah sme la saya pon kna p ujian fizikal sma ngn korg.. tp x pggl2 pon intervw kali kedua.. dh lma menunggu...

  • Anonymous says:
    January 22, 2014 at 10:46 PM

    sme la kita... sy pon g intrvw fizikal bln 9 ri2... tp smpi sekrg masih x de pon pggilan kedu... mcm mna erk.. dh lma drggu nih...

  • Anonymous says:
    March 3, 2014 at 1:12 AM

    korg apply mcm mana ek ?

  • Roman Reigns says:
    March 5, 2014 at 6:58 AM

    Aku 4 x p.interview...smpai nk give up..tapi rezeki tu ada...interview last...ke4...dapat hasil...cuma perlu tggu setahun nak dapat surat lapor diri...sekian

  • Anonymous says:
    March 6, 2014 at 3:11 PM

    Alahai kesian semue kempuanan nk jd polis siap tggal no tpon......in sya allah de reski tu nt klu de doanye.......tp jgn lupa bile dah jd polis klu jhat jgn mengajak,nak buatb pk asal usul....

  • Anonymous says:
    March 21, 2014 at 12:01 PM

    tahniah bg yg bjaya

  • tengku putra says:
    April 8, 2014 at 10:54 AM

    Bila pengambilan ujian fizikal utk konstabal sokongan dan konstabal tahan 2014.

  • tengku putra says:
    April 8, 2014 at 10:55 AM

    Bila pengambilan ujian fizikal utk konstabal sokongan dan konstabal tahan 2014.