OhJobs, Jobs in Malaysia 2014, Jawatan Kosong 2014, Kerja Kosong 2014, Jawatan Kosong Kerajaan 2014, Jawatan Kosong Swasta 2014, Job Vacancy, Kerja Kosong Kerajaan, 2014, Iklan Jawatan Kosong 2014, Temuduga Terbuka 2014, Jawatan Kosong Kerajaan Terkini, Download Borang Jawatan Kosong, Kementerian Kesihatan, Majlis Bandaraya, Badan Berkanun, Majlis Perbandaran, Majlis Daerah, Universiti, Kolej, Jobsmalaysia, Kerajaan, Swasta, GLC, Job Vacancies

Close

Jawatan Kosong Polis DiRaja Malaysia (PDRM) (Terbuka)

Jawatan Kerja Kosong Polis DiRaja Malaysia (PDRM)
Kerja Kosong Polis DiRaja Malaysia (PDRM)
Permohonan bagi jawatan di dalam Polis DiRaja Malaysia (PDRM) kini boleh dibuat
secara online melalui Portal Rasmi Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA):-

1. Inspektor (Lelaki/Wanita)
2. Sarjan (Lelaki/Wanita)
3. Konstabel (Lelaki/Wanita)
4. Konstabel Sokongan (Lelaki/Wanita)

MUAT TURUN SYARAT KELAYAKAN

PERMOHONAN ONLINE ATAU KLIK SINI

Maklumat lanjut, hubungi talian : 03-2266 8350 / 8344 / 8347. (Unit Pengambilan PDRM)

Tarikh Tutup Permohonan:- Terbuka Sepanjang Tahun

A Place Where I Express What I Thought Of
Musuh Penyakit Kronik

Iklan Disini www.ohjob.info RM30 Sebulan
↑ Iklan Disini RM30 Sebulan ↑


* Modal Hanya Sekali ... INCOME Hari-Hari!! CEPAT!! (Klik Sini)
* PROMOSi Kempiskan Perut Buncit Seawal 28 Hari! (Klik Sini)
* Mencari Kerja Sambilan Di Rumah? (Klik Sini)
* Simcard OneXox Call/SMS MURAH! Jom Tukar Sekarang! (Klik Sini)
* Iklan Disini RM10 Sebulan (Klik Sini)

PERINGATAN: Kami/Ohjob tidak bertanggungjawab terhadap komentar/pandangan yang diutarakan melalui laman sosial/weblog ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
Facebook Comment:
111 Komen untuk "Jawatan Kosong Polis DiRaja Malaysia (PDRM) (Terbuka)"

aku intrview polis taun 2011 n dpt borang,,staun lpas 2 dpt surat g ujian fizikal at sepang trmasuk ditemuduga ngn pgawai atasan,,,nasib aku lpas,,then staun pas 2,dpt lg surat review training at ipd sepang bln 4 bwu2 nieh,,lulus gak,,now xtau ape cter,,hmmmm

Kalau ujian fizikal nak buat sekali kagi bley x...nak buat yg terbaik...sebab haritu tak sihat..

Wey cm na nk isi kena p balai ka online

Mcm na nk intview kna p balai ka online???

Ketelusan dan keadilan harus menjadi tunjang utama pemilihan agar pertikaian tidak timbul.

nama saya iszalan bin mat.skg bertugas sebagai polis bantuan di syarikat swasta bhgn ladang.pernah aku pg temuduga terbuka utk jawatan konstabel di swk,akan tetapi gagal.apa kah saya layak lagi utk menyertai unit polis dgn kerajaan

Online la..awat nk p balai lak isi borang hehehekk

Aku pn dh wat gak review fzkal,tp snyap je,law ad pape berita,b.tw ea

salamat ptg,sy beminat jawatan tersebut,tapi umur sudah telampau jauh ..dh 37. tahun 1976, kalau d beri kesempatan, alangkah ke baiknya.. dri kecil hingga dewasa beminat dgn tugas polis..tapi nasib x menyebelahi.

Aku pun sama gak mcm ko zahid..bln 4 aritu review gak..tp aku interview dkat BRIDGE PGA CHERAS..aku ade tanye bahagian pengambilan,dorang kata masih dalam proses..lama tu..

Aku aritu bulan 4 dh lulus da review ujian fizikal dan medical..skrng nie dok tggu lagi berita..bila tanye dorang kata masih dlm proses..lama tu dr bulan 5 smpai la nie..

Salam. Nak tanya mcm mna ek klau aku lupa password nk isi spa8i ek?aku x leh bkak email tu sbb soalan yg yahoo tanya tu aku lupa jwapan. ada sesape ble tlong x?pliss

Assalammuallaikum.....saya amat brminat..dngan jawatan tersebut..saya brumur 26thun..dan tiada sjil klulusan..spm...bleh kah saya memohon...harap dipertikaikn....dan bripluang brhdmat untk ngara

Assalamualaikum..sya lepasan stpm..umur 20.. Sgt berminat jwtan dlm pdrm..harap sgt nk bkhidmat..

Alahai aku tak thu cmna nak online pngambilan polis ne

Bila lg nk ada pengambilan untuk WPI ni???

Salam... pada bulan june yang lpas sya dah buat latihan pemeriksaan fizikal dan tlah lulus utk sesi pemeriksaan tersebut.Dan pihak bkenaan mmberitahu bahawa utk menyemak nma calon yang terpilih di portal rasmi pdrm. Boleh beritahu di mana saya dapat merujuk utk mengetahui nama2 calon pengambilan yang telah berjaya melakukan pemeriksaan fizikal. Terima kasih.

Salam sejahtera... Saya apply jawatan inspektor... Tapi bila saya semak dalam status pengambilan ia tunjuk tiada rekod dijumpai... Maknaya??

Baca dari komen-komen kat sini, lamanya proses pengambilan nak jadi polis ni. Tapi macam mana dengan sekuriti yg bekerja di Public Bank boleh dihantar training ke PULAPOL dan kemudian di angkat dan di iktiraf sebagai anggota polis tetap (pangkat apa tak pasti). Yang tu macam sekejap aje

asalamualaikum sya brminat nk masuk polis tpi sya tak tahu mcm mna nak apply....bla ada pngambilan polis....sya btul2 brminat....

mohon dari SPA8. lepas 2 tunggu surat ataw panggilan. dan jawapan untuk diatas kenape sekuriti dihantar training di pulapol dan diangkat sebagai polis tetap 2 adalah salah... pihak hospital / bank / felda / rela / jpam dan kompeni2 besar mhantar kakitangan di tempat mereka untuk mndapatkan latihan dri pihak polis. dlu dyeorg training dlm 3 bulan je. habis je training mereka dpt no badan. "macam" polis...tp di dpn no mereka ade 'PB111111' contoh... bermakna PB adalah polis bantuan yg telah menjalani latihan dengan polis.. contoh hospital HKL... ade polis bantuan yang mmpunyai no badan.. ade yg xde... sbb yg ade dyeorg dah pg training.. kuasa PB hanya di dalam kawasan jagaan mereka. sama seperti sekuriti tetapi mereka telah menjalani latihan asas dri polis. dan bg yg tidak mengetahui, PB juga mempunyai kad kuasa..namun terhad di kawasan jagaan mereka shj..lg 1 info, bju polis PB ade lambang syarikat di lengan kiri. klau PB Hospital ade lambang hospital...kalu PB Rela ade lambang Rela..ini sedikit sebanyak maklumat yg sya tahu..moga2 dgn info ini orang awam tahu untuk membezakan POLIS dengan PB POLIS BANTUAN.sekian

Saya amt berminat dengan pekerjaan ini.. Sampai sekarang nma utk calon yang layak utk meneruskan sesi training yg seterusnya blum di paparkan utk pengambilan jawatan konstabel wanita 2013.

salam,nak tanye kalo anggota PVR(sukarelawan polis) bleh ke mereka diserap sbagai anggota tetap?

salam kawan2,saya berminat menyertai PDRM nie..dah isi SPA8 tapi x sampai2 pown surat dah lama dah isi..kenapa ek kawan2.???xdapat polis tetap pown polis bantuan pown xpew lgi pown SPM sy teruk..PMR saya boleh cari makan lagi..harap2 ada yang ingin menolong saya masuk dan berkhidmad dalam pasukan PDRM nie..saya anak yang sulung harus cari kerja yang ada masa depan..saya xnk sia2kan masa muda saya sekarang..saya pown dah umur 21 tahun kerja x menentu lagi..saya harap ada la yang ingin menolong saya..saya stay area kedah daerah sungai petani..harap2 impian saya jadi kenyataan..amin3

Kepadaa yg berminat nak menyertai pdrm better kamu apply PVR. Sukarelawan polis.. kamu belajar asa dulu.. kalo ada rezeki,baru apply regular.. pvr ne sama gak ngan polis..xda beza.. cuma pangkat yg membeza kn..

Kalau da isi borang dkt spa8 mcm mana nk tau , kalau kita dpt atau x ?

Harap pihak pgambilan bukit aman akan meluluskn status permohonan calon2 review konstabel. Dh lama kta dh tggu. Slma 2 tahun

slamat pagi.. Sy Fifiana asal dri Sarawak. Sy minat sangat menjadi anggota polis. Sy jga ada kad keahlian RELA. Umur sy 18 tahun. Sy mahukn pekerjaan yg tetap. Kerana sy mau ubah nasib kluarga sy. Tolonglah inform sy klau sy terpilih.. Hubungi sy di talian 01115806885.

Tolong bagi jawapan utk calon review konstabel. Dh 2 kali gi fizikal dn medical check up.. Unit pgambilan tlg bg jawapan yang positif kpd calon review konstabel.. Tolong

Salam 1 Malaysia & Selamat menyambut bulan kemerdekaan yg ke-56.. Sy Fifiana Florence asal dri Sarawak. Sy xda dpt surat tawaran utk temuduga PDRM pda september 2013 ni. Tp sy harap sy akan dberikan surat tawaran tu meskipun sy bru je isi SPA8i sy pd bulan Julai 2013. Sy betul2 mnat jdi anggota polis. N sy xnak hampakn hrapan kluarga sy. Sy nak ubah nasib kluarga sy. Tuan/puan,sy brharap sngt2 yg sy akan dpt surat tawaran utk pegi temuduga tu nanti.Tugasan anggota Polis sngat mencabar tp sy tahu ianya adalh utk keamanan serta kesejahteraan rakyat._01115806885..

Sy da join pvr... Dan bru apply pdrm harap dprtmbgkn pemohonan sy... Umo pn da 25 bg la peluang... Dpt konstabel sokongan pn o.k..

Intake wanita bru jak .. Isik spa bla ?

2011 sy ambil borang dkt ipd sepang..2012 dipanggil ipd seremban untuk ujian fizikal pass..keesokan hari plak ujian dgn pegawai pn pass...lpas tu kna buat medical checkup dkt klinik ksihatan jelebu pn pass...tggu sampai hjung tahun 2012 x panggil2..mls nk mengharap dh pastu awl tahun baru ni dipanggil untuk review fizikal dan medical...sekarang tgh tggu jawapan dari pdrm...harap2 berita baik la kan...

skrg tmuduga lisan bgi konstebel wanita,. fizikal dah lpas dah,. n pemeriksaan fizikal bgi konstabel lelaki,. sebarang semakan rujukan sila ke portal rasmi pdrm. n buat semakan d SSO( SISTEM SEMAKAN ONLINE)>> SEMAKAN PENDAFTARAN,. Sila buat semakan skrg,.^^ skian


Aku dpt srt tmdga fzikal hjung bln ni..msuk ni dh 8x kot aku tmdga polis..mybe lbih ..last tmdga ggal dlm blik pgwai..org lain pkai kabel skali mtk je..hmm..nasib2..umur pun dh last thun ni..xpela. xde rzki..hrp2 kli trakhir ni dptla..amin3..lau x..trima hkkt jelh..-_-

Dah tau anak sulung n kerja xmenetu,nape masa skolah maen2 smpai result teruk?

Minta kerja polis bantuan.gaji pown ok.pb pown polis gak :-)

Sesiapa yang tahu info bilakah tarikh bagi jawatan sarjan pula dipanggil?

Saya nak bertanya siapa yang ada info bilakah tarikh bagi jawatan sarjan pula dipanggil untuk ujian fizikal?

Teigin nak jadi polis, tapi pakcik dah tua pulak tu. Teigin nak pegang pistol.. pistol pakcik kecik je.. heeee..

Xpyah nk hrap sgt lh klu xde unsur rasuah.ingat klu ade unsur rasuah smpai bila2 pn duit gaji 2 xberkat.

Salam sejahtera saya mengucapkan kepada semua pihak-pihak (PDRM),saya raymond charles dan berumur 23 tahun,Disini saya ingin mengatakan bahawa saya terharu sangat untuk menyertai bidang polis dan menanti-nantikan peluang keemasan daripada Tuan2 dan Puan2 (PDRM),Apatah malangnya saya dah cuba banyak kali memohon melalui online tapi tak berkesan.Jadi saya berharap sangat pihak berkuasa Tuan2 dan Puan2 yang nampak message saya ini boleh menghubungi saya jika pihak kerajaan berminat untuk memberikan tugas ini kepada saya,dengan berikut ini adalah talian saya 016-5023902..dan Sekian Terima Kasih.

As,lmkom ampa cmua aqu ny daqi orang utara...aqu baqu jaa start dftar PDRM ny...klu bleyhhh tolong larhh tnjok ajaq larhhh aqu nyhh,sal4 nak dftar..xbapa nk tera ag...huhuhu...

Puas tunggu surat

hanya golongan yang bertaraf graduan je ke yang dipanggil interview

golongan yang bertaraf graduan je ke layak di interview

Sapa yang dah dua kali buat fizikal dan medical check up tu dia geng aku la tu.. korang ada berita apa2 tak? Kalau ada roger2 la kat sini.
Tiada istilah kabel dalam pengambilan polis ni..bapak aku pegawai pon tak boleh tolong la der .. hanya doa dan tawakal sahaja la yang boleh bantu :)

Slm cik. . .sy slh seorg anggta pengmbln jwtn konstbl. . .kalu cik brmint cik bleh perg ke kuala terengganu pd 28 arbln 9 nie PGA GONG BDK. . Tmudga trbka untk kontabel skngn. . . Hnya kelykn pmr shja. . .

Sy rasa temuduga terbuka lagi best. ..bukan apa ramai anak2 kg terutamanya pendalaman. Ada kelayakan dan potensi tapi sayang mereka tak tahu nak isi sistem online. ..so, macam mana naked bantu mereka yg seperti ini...

Assalamualaikum...sya amt brminat jika dri sya dplih.sekiranya sya dsana lyak ditrima..sya brasal dari plau pinang

G je at laman pdrm..n klik semakan secara online(SSO),,kmudian daftar bawu leh cek

Betol2,,yg kje PB nie mcm company2 besar mcm hospita,bank,kwsp,dan sbagainya...mnakala sukarelawan polis(SP),,diowang kerja dibawah pdrm

Betol2,,lame da tnggu..huhuk. smangat berkobar nie..hahak

Riview at mne?msg no aku nt leh tukar2 info

Samela kita..tp aku ujian at ipd sepang..pape msg aku..leh tkar2 info

pyar zindegi hey..inspektor sahab..

ade wchat x?lau de add aku toyolbuncit keyh

review fizikal.. sbnr nya aku xbrhrap sgt.. tp dah kata cnfirm.. spa pun berharap.. hrp2 adalah suratnya..

Tunang sy da 3x interview x dpt.. Xde rezeki ble tak korang suggest nak merayu ke ape cmna.. Thanks

Assalam.. saya da pegi intview fizikal n eksesais.. so.. harapan nak dapat ad ke?? Hee... doa kan sy berjaya yerr..

Saya baru selesai inteview fizikil 3/10 hari tu. saya terima surat tawaran drpd panggilan. dan hasil drpd daftar di laman SPA pada tahun 2012 . dn ada juga sebahagian dpt dri laman portal PDRM.

salam satu malaysia nama saya rajkumar,sya berminat menyertai pdrm,saya ade advance diploma automotif design & manufacturing engneering dr politeknik,,diiktiraf oleh jpa .....tetapi bm saya tdk ade kepujian dlm spm.umur saya 24....dah isi spa8 tapi x dpdt,dah lama dah isi....sekian...

salam satu malaysia.nama saya rajkumar.saya berminat menyertai PDRM.saya belajar advance diploma automotif design & manufacturing di polieknik...advance diploma ini diiktirafkan oleh jpa sbg sarjana muda am (GENERAL DEGREE)...,,dah isi spa tapi x dpt..sekarang masalah saya dlm spm bm x de kepujian.....saya berharap tuan atau cik tolong sya utk menyertai PDRM.sekian..

Agk2 klu da lps fizikal n ujian lisan dier soh plak wt medical chckup kt hsptl ad hrpn x tok dpt??

Betul ke ada temuduga terbuka nanti di pga gong bdak k.trg?

Aku da dapat p temuduga .. tapi lupa date tmuduga 2 .. blh x bg pluang lg skali ..

salam..sy daa p ujiana fizikal 17.9.2013.. tau x bila result panggilan temuduga tu kuar..?? TQ

kire lulus la...so cume kne tnggu pnggilan jela

Salam sy berumur 19 tahun sy berminat utk mnjdi ahli polis....n sy bru lpasan spm n tlh dpnggil utk ke plkn....adkh sy lyak ditemu duga

2x termasuk kali ni dipanggil untuk review jawatan konstabel lelaki...harap2 lepas nie terus mendapat panggilan untuk direkrut di PULAPOL...Insyaallah ada rezeki,amin!!!

Tmuduga untk lelaki bla?snyap jew

Sy dh buat ujian fizikal 16/9/2013 aritu,,agak2 bila keputusan interview keluar ye? senyap je..=_=

Sy dh g ujian fizikal 16/9/13 aritu..agak2 bila result interview keluar ye..hari2 dh check ni huhu..

Klaw dpt pnggilan dokumentasi , tpi xda plk dia suru buat medical check up , tpi lporan peeubatan

Saya nak tanya hospital mana yg boleh untuk bt medical checkup polis...

HAII...DAH LAMA SAYA APPLY PDRM NI TAPI TAK DAPAT2 SEDANGKAN HAD UMUR 28...SAYA ADA PMR SPM N STPM THEN SYARAT LAIN PON RSANYA LAYAK..RASA KECEWA SANGAT....

Bila tarikh temuduga lisan pdrm di sabah ni, risau plak aku nti tlepas...

bole share x syarat dn kelayakan utk wanita msuk pdrm ne...

Umur 30,kelulusan pmr. Saya bermina sangat2 nk jd polis. Saya Dr kuching, Sarawak. Bantu saya utk merealisasi impian saya

Salam...kepada sesiapa yang boleh bantu....saya berminat dengan jawatan ini konstebal sokongan....dah isi borng di spa8,tpi email saya salah.jadi xdpt nak ambil myid.ada jalan lain tak untuk apply jawatan ni?????harap kawan2 boleh bantu saya....moga2 kawan2 dpt bantu saya...aminnn.....tq...

Salam... Blh x anggota tentera nk msk pdrm...

Salam...saya suda isi SSO,dia ckap tggu pswrd yg akn d kirim ke email saya,tp knpa smpai skrg sya blum dpt tue email dari SSO.....
mohon krjsama dari pihak anda....

Huarghhh!!!..da apply npe still xde jwpn..tlongla...bg jwpn..lme da tunggu..konstabel pn xpe la..asalkn dpt jdik polis..

Kalau rabun jauh ada peluang tak?

Assalamualaikum nk tnya sahabat d sini nk g interview lau berat 78 tinggi 175 lepas x..tkot x lepas nie..hurm

Member aku ni dh jd sorg pegawai polis baru je tahun ni. Kata kakaknye juga sorg pegawai polis��

sy bermint nk jd polis tpy sy hnya ad PMR bley mohon kerw??asal kemaman terengganu..

ssy bminat nk jd polis, dr kecik agy..fmly pown bharap sngt sbb ms skola sy aktif dlm kadet polis..bu now sy smbung stdy..tp nk sngt keja polis..

ASSALAMUALAIKUM SYA HASANAL BIN BIDIN UMUR 21 TAHUN INGIN MNJADI SORNG ANGOTA POLIS DI RAJA MALAYSIA.ON HP 0149596546 BERAT BDAN 58 KTINGIAN 179.SPM.KONSTABEL SOKONGAN B'ASAL DRI KOTA KINABALU SABAH

Nk bkk borong asal x leh -,-

Hello saa daniel, ada saps yg blee bgtau mcm mna nakk btt ID? sbb saa blm tau lgii.. saa nakk try apply polis, tpi xtau.. klau ada blee tolng, nhe no.fon saa,0135511681

Bila lisan untuk yg intview fzkal bln 9 2013 kluar da 4bln mnunggu ny

Assalamualaikum' nama saya Mohammed suhaimi ng. Saya berumur 21 tahun. Cita2 saya in gin menjadi seorang anggota polis. Saya juga saja habis belajar kolej Dalam bidang multimedia di kolej shah alam selama 1 tahun. Dan juga saya bljr DSLAM bidang karate selama 10 tahun

Kelulusan PMR layak dengan jawatan konatabel sokongan..jnji penuhi syarat kelayakan..bahasa melayu kepujian yg lain lulus je ckup

Aku dah dan pernah interview tuk ujian kecergasan dan fizikal pada 03/09/13,dan aku lulus semuanya.Dan tgh menunggu keputusan untuk temuduga yang kedua sampailah sekarang/hari ini dah bertarikh 21/01/2014,masih tak ada sebarang panggilan.Dan saya mendapati ada sesetengah kawan saya yg lain sudah hadir untuk temuduga yang kedua itu.Saya tak berpuas hati dan rasa tak adil sahaja.Macam terbuang masa saya sahaja untuk hadiri dan lulus semua ujian fizikal pada masa itu.
Sekian,terima kasih.!

Sama sje la kite,p interview time tu gak....bln 9 n smp skrg msh xde pape panggilan....tgk membe n sedara aku dhp intervuew buat kali kedua dh.Rse mcm x bpuas hati la kan....

aah sme la saya pon kna p ujian fizikal sma ngn korg.. tp x pggl2 pon intervw kali kedua.. dh lma menunggu...

sme la kita... sy pon g intrvw fizikal bln 9 ri2... tp smpi sekrg masih x de pon pggilan kedu... mcm mna erk.. dh lma drggu nih...

korg apply mcm mana ek ?

Aku 4 x p.interview...smpai nk give up..tapi rezeki tu ada...interview last...ke4...dapat hasil...cuma perlu tggu setahun nak dapat surat lapor diri...sekian

Alahai kesian semue kempuanan nk jd polis siap tggal no tpon......in sya allah de reski tu nt klu de doanye.......tp jgn lupa bile dah jd polis klu jhat jgn mengajak,nak buatb pk asal usul....

tahniah bg yg bjaya

Bila pengambilan ujian fizikal utk konstabal sokongan dan konstabal tahan 2014.

Bila pengambilan ujian fizikal utk konstabal sokongan dan konstabal tahan 2014.

Kwn aku xyah ujian kecergasan n fizikal, terus masuk pulapol. Utk jwtn Inspektor lg tu. Tp kne ade kabel laa kan

Sronoknya mcm tu..bleh jg k?ak ni nk tukar jbtn..nk msuk pdrm sbb ak mmg minat giler nk bkhidmt sbg pdrm..ak dh servis 7 thn lbih dlm jbtn yg under kdn jg...dh byk kli ak mhon tp xprnh dpgil utk itviu..

Bleh jg k mcm tu..sronoknya...ak pn nk kje dlm pasukan polis jg..ak nk tukar jbtn cz skrg ak dh bkhidmt7thn lbih dlm jbtn under kdn jg..ak trllu minat nk kje dlm pdrm dr dulu lg..syrt fzikal ak maintain..tggi 1.6 berat 49 smua ok bkaitn fzkal ak..ak ni bhrp sgt ak dpt bkhdmat dlm pasukn pdrm..tp smua pmhonan ak xprnh dpt..

Bila pihak pdrm nak buat interview utk bekas tentera ygx x
berpencen?

asalam saya helmi dri perak nk brtnya sye mmg mnat dgan kerjaya polis ni dri kcik smpai skrg tpi ble sye apply di spa msh x dpat jawapan pe2 pun??ad x cre laen untk memohon slaen dri spa??kalo ad tlng pm kt wechat nie amy_zety95...mntk bntuan..

Back To Top