Monday, October 3, 2016

Jawatan Kosong Malaysia Airlines Berhad (26 Oktober 2016)

Jawatan Kerja Kosong Malaysia Airlines Berhad logo www.ohjob.info oktober 2016
Kerja Kosong Malaysia Airlines Berhad Oktober 2016
Permohonan adalah dipelawa kepada warganegara Malaysia bagi mengisi kekosongan jawatan di Malaysia Airlines Berhad Oktober 2016 seperti berikut:-

1. EXECUTIVE TRAINER

MUAT TURUN SYARAT KELAYAKAN
Dan permohonan online


Mengumumkan penubuhan Aviation Group Malaysia (MAG), sebuah kumpulan penerbangan global dengan anak syarikat dan pelaburan ekuiti, terbahagi kepada empat segmen perniagaan berbeza: Perkhidmatan Air Transportation, Ground Services, Aircraft Leasing dan Pembangunan Bakat. Struktur kumpulan akan memandu ketelusan yang lebih baik dan pengurusan fokus di kesemua anak syarikat operasi masing-masing, mewujudkan anak-anak syarikat pusat keuntungan perniagaan berasingan syarikat. Ini akhirnya akan memastikan P & L akauntabiliti dan merealisasikan nilai-masing dengan memandu tahap baru kecekapan operasi. Semakin berorientasikan proses Kumpulan juga akan mempunyai kesan yang baik untuk pelanggan lebih memberi tumpuan kepada keperluan khusus mereka.

Aviation Group CEO Malaysia, Christoph Mueller berkata, "Kami amat berbesar hati untuk mengumumkan struktur kumpulan baru ke dalam syarikat yang berasingan dan berbeza. Ini akan menyelaraskan struktur dan proses yang lebih konsisten untuk keperluan kumpulan pelanggan kami dan meningkatkan kecekapan keseluruhan Kumpulan dan memberi tumpuan, mengurangkan kerumitan dan meningkatkan kelajuan membuat keputusan. Melihat ke hadapan struktur baru akan menyokong keupayaan setiap unit perniagaan untuk menembusi pasaran modal dengan nilai yang tersendiri. "

Selain memastikan ketelusan dan tadbir urus, seluruh anak-anak syarikat operasi melalui pengurusan penyata perakaunan masing-masing, kumpulan yang baru ditubuhkan juga akan mempunyai kelebihan tambahan membolehkan fleksibiliti daripada syarikat-syarikat individu untuk meneroka peluang kerjasama dan ketangkasan untuk peluang mengumpul modal membuat anak-anak syarikat lebih berdaya saing dan responsif, mengukuhkan kedudukan Kumpulan dalam pelbagai pasaran dan segmen perniagaan.

Terbesar segmen perniagaan yang menyumbang dalam Kumpulan akan Air Transportation Services yang menempatkan Malaysia Airlines Berhad, Firefly dan MASwings, syarikat penerbangan rangkaian yang disediakan untuk pasaran global dan domestik dan semua segmen penumpang. Juga di bawah payung pembahagian MAB Kargo menyediakan standard, kargo ekspres dan istimewa. Bahagian ini akan memohon Syarikat Penerbangan Sijil Operasi sendiri dan akan mengendalikan syarikat yang berasingan pada tahun 2017. Kumpulan itu juga akan termasuk perkhidmatan pengendalian darat, kejuruteraan, kemudahan latihan serta pesawat pajakan syarikat yang berdedikasi untuk menyediakan penyelesaian pajakan penerbangan disesuaikan dan kompetitif kepada kumpulan.

Pasukan ahli lembaga MAB, yang kekal tidak berubah, akan duduk di atas lembaga Kumpulan Aviation Malaysia.

Tarikh Tutup Permohonan:- 26 Oktober 2016

* Senarai Penuh Jawatan Kosong Yang Telah Dikemaskini (KLIK SINI)

loading...


Terima Kasih Kerana Membaca Dan Menyemak Jawatan Kosong Malaysia Airlines Berhad (26 Oktober 2016) Selamat Memohon Dan Semoga Berjaya Kami Ucapkan, Sila LIKE Facebook Page Kami Dan Kongsikan Kepada Semua.
loading...


Rahsia Temuduga
Iklan Disini www.ohjob.info RM30 Sebulan
Iklan Disini www.ohjob.info RM30 Sebulan
Iklan Disini www.ohjob.info RM30 Sebulan
Iklan Disini www.ohjob.info RM30 Sebulan
↑ Iklan Disini RM30 Sebulan ↑

* Iklan Disini RM10 Sebulan (Klik Sini)


PERINGATAN: Kami/Ohjob tidak bertanggungjawab terhadap komentar/pandangan yang diutarakan melalui laman sosial/weblog ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
Facebook Comment:

0 comments

Loading...

loading...