Monday, March 26, 2018

Kerja Kosong Yayasan Islam Darul Ehsan (19 April 2018)

Applications are invited to qualified Malaysian citizens to fill the following position: -

1. EKSEKUTIF PENTADBIRAN & SUMBER MANUSIA

http://www.findkerja.com/2018/03/jawatan-kosong-utar-april-2018.html

Tarikh Tutup Permohonan:- 19 April 2018

Yayasan Islam Darul Ehsan ditubuhkan di bawah Majlis Agama Islam Selangor (MAIS) seawal tahun 2011, di mana DYMM Sultan Selangor ketika itu melawat mangsa kejadian tanah runtuh yang melibatkan  Rumah Anak Yatim Al-Taqwa, Hulu Langat  Selangor. Justeru itu, pihak MAIS telah mengambil inisiatif dan setelah dibuat pencambahan fikiran, penubuhan Yayasan Islam bagi tujuan tersebut dicadangkan.

Mesyuarat Majlis Agama Islam Selangor (MAIS) Bil 3/2011 pada 12 Jun 2011 telah meluluskan penubuhan Yayasan ini yang dinamakan Yayasan Islam Darul Ehsan setelah mendapat perkenan DYMM Sultan Selangor. Pihak MAIS telah memutuskan juga agar segala urusan dan tugasan berkaitan Yayasan ditadbir oleh Kumpulan MAIS Corporation (KMC), anak syarikat milik penuh MAIS bagi menguruskan hal-ehwal Yayasan. Pendaftaran  Yayasan telah diluluskan di bawah Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) pada 20 Julai 2012 dan mula beroperasi pada 25 September 2012.

Usaha akan giat dijalankan bagi memastikan Yayasan ini dilandasan yang betul dari perlaksanaannya supaya mengekalkan keutamaan di dalam Maqasid Syar’iyah iaitu penjaga Addin (agama), penjagaan An-Nafs (nyawa),  penjagaan An-Nasl (keturunan), penjagaan Al-Aql (akal) dan penjagaan Al-Mal (harta). Buat permulaan, pengurusan lebih menumpu kepada mengasaskan pentadbiran yang kukuh/stabil bagi membolehkan perancangan-perancangan dapat dirangka secara sistematik.

* Senarai Penuh Jawatan Kosong Yang Telah Dikemaskini (KLIK SINI)

loading...


Terima Kasih Kerana Membaca Dan Menyemak Kerja Kosong Yayasan Islam Darul Ehsan (19 April 2018) Selamat Memohon Dan Semoga Berjaya Kami Ucapkan, Sila LIKE Facebook Page Kami Dan Kongsikan Kepada Semua.
loading...


Rahsia Temuduga
Iklan Disini www.ohjob.info RM30 Sebulan
Iklan Disini www.ohjob.info RM30 Sebulan
Iklan Disini www.ohjob.info RM30 Sebulan
Iklan Disini www.ohjob.info RM30 Sebulan
↑ Iklan Disini RM30 Sebulan ↑

* Iklan Disini RM10 Sebulan (Klik Sini)


PERINGATAN: Kami/Ohjob tidak bertanggungjawab terhadap komentar/pandangan yang diutarakan melalui laman sosial/weblog ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
Facebook Comment:

0 comments

Loading...

loading...