Monday, May 30, 2016

Jawatan Kosong Penang Development Corporation (PDC) (03 Jun 2016)

Jawatan Kerja Kosong Penang Development Corporation (PDC) logo www.ohjob.info jun 2016
Kerja Kosong Penang Development Corporation (PDC)
Permohonan adalah dipelawa kepada warganegara Malaysia bagi mengisi kekosongan jawatan di Penang Development Corporation (PDC) seperti berikut:-

1. Penolong Jurutera Projek
2. Juruteknik
3. Eksekutif Kewangan
4. Timbalan Pengurus Pemasaran & Jualan
5. Pelukis Pelan (Kejuruteraan)
6. Jurutera Rekabentuk (Sivil/Struktur)

MUAT TURUN SYARAT KELAYAKAN
Dan cara memohon

Perbadanan Pembangunan Pulau Pinang (PDC) yang telah ditubuhkan pada 17 November 1969 merupakan agensi pembangunan unggul Kerajaan Negeri Pulau Pinang.

Sejak penubuhannya, PDC telah dipertanggungjawapkan untuk menerajui pertumbuhan sosio-ekonomi, mewujudkan peluang pekerjaan dan meningkatkan kualiti hidup warga Pulau Pinang.

Aktiviti utama PDC termasuklah menjadi tenaga pemikir kerajaan Negeri, pembangunan taman perindustrian, pembangunan perbandaran, pembangunan semula bandar, perumahan mampu-milik dan pelaburan.

Sejak penubuhannya, PDC terus berkembang dan usahanya untuk pembangunan industri dan perumahan telah meletakkan Pulau Pinang sebagai peneraju perindustrian, pelancongan dan hab perkhidmatan di rantau ini.

Visi PDC ‘Untuk menjadi agensi Kerajaan Negeri utama yang berusaha ke arah menjadikan Pulau Pinang sebuah negeri yang lebih kondusif melalui pembangunan sosio-ekonomi yang lestari’ merupakan panduan bagi semua perancangan untuk negeri Pulau Pinang dan warganya. 

Strategi PDC  termasuklah  merancang dan membangunkan kawasan perindustrian lengkap dengan  kemudahan, infrastruktur yang baik,  meningkatkan  bank tanah PDC  di kawasan  strategik bagi  pembangunan industri dan pembangunan bercampur,  menyediakan kediaman mampu milik untuk semua lapisan masyarakat, pembangunan semula   bandar George Town melalui pembangunan semula KOMTAR dan pembangunan ‘greater’ KOMTAR dan memacu perancangan dan pembangunan bandar ketiga PDC iaitu Batu Kawan.

PDC akan terus memainkan peranan penting sebagai pemangkin pertumbuhan di Pulau Pinang, bekerja seiring dengan sektor awam dan swasta sebagai rakan pembangunan dan selaras dengan wawasan negeri untuk mencapai status bandar antarabangsa.

Tarikh Tutup Permohonan:- 03 Jun 2016

* Senarai Penuh Jawatan Kosong Yang Telah Dikemaskini (KLIK SINI)

loading...


Terima Kasih Kerana Membaca Dan Menyemak Jawatan Kosong Penang Development Corporation (PDC) (03 Jun 2016) Selamat Memohon Dan Semoga Berjaya Kami Ucapkan, Sila LIKE Facebook Page Kami Dan Kongsikan Kepada Semua.
loading...


Rahsia Temuduga
Iklan Disini www.ohjob.info RM30 Sebulan
Iklan Disini www.ohjob.info RM30 Sebulan
Iklan Disini www.ohjob.info RM30 Sebulan
Iklan Disini www.ohjob.info RM30 Sebulan
↑ Iklan Disini RM30 Sebulan ↑

* Iklan Disini RM10 Sebulan (Klik Sini)


PERINGATAN: Kami/Ohjob tidak bertanggungjawab terhadap komentar/pandangan yang diutarakan melalui laman sosial/weblog ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
Facebook Comment:

0 comments

Loading...

loading...