Thursday, May 26, 2016

Jawatan Kosong Universiti Teknologi Petronas (UTP) (18 Jun 2016)

Jawatan Kerja Kosong Universiti Teknologi Petronas (UTP) logo www.ohjob.info jun 2016
Kerja Kosong Universiti Teknologi Petronas (UTP)
Permohonan adalah dipelawa kepada warganegara Malaysia bagi mengisi kekosongan jawatan di Universiti Teknologi Petronas (UTP) seperti berikut:-

1. Administrative Assistant


MUAT TURUN SYARAT KELAYAKAN
Dan permohonan online
Universiti Teknologi PETRONAS (UTP) telah ditubuhkan pada tahun 1997 dan telah berkembang menjadi salah satu universiti swasta yang paling menonjol di Malaysia. UTP menawarkan pelbagai program kejuruteraan yang relevan dengan industri, sains dan teknologi di peringkat ijazah dan lepasan ijazah dan bertujuan untuk melahirkan graduan yang serba boleh yang mempunyai kualiti kepimpinan yang sangat baik dan kebolehan komunikasi. UTP telah melahirkan lebih 10,000 graduan dan kini mempunyai seramai lebih 6,000 pelajar dan 1,200 pelajar lepasan ijazah dari lebih daripada 66 buah negara di seluruh dunia.

Dalam masa kurang daripada dua dekad sejak penubuhannya, universiti itu telah mencapai pengiktirafan kebangsaan dan antarabangsa yang berprestij. UTP adalah satu-satunya universiti swasta di Malaysia yang disenaraikan dalam 160 bahagian bawah Quacquarelli Symonds (QS) University Rankings Asia 2015 dan menduduki di 288 untuk 2015 QS World University Rankings bawah Fakulti Kejuruteraan dan Teknologi.

UTP telah membuat pencapaian yang cemerlang dalam QS World University Rankings by Subject pada 2016. QS telah mengiktiraf UTP sebagai kalangan institusi elit di dunia dalam empat daripada 42 mata pelajaran yang dipaparkan dalam ranking ini.

Tahun ini menandakan satu peningkatan yang ketara dalam kedudukan untuk Kejuruteraan Kimia dan Kejuruteraan Mekanikal mata pelajaran. Kejuruteraan Kimia telah bertambah baik kedudukannya dan kini disenaraikan sebagai Top 150 di dunia berbanding Top 200 pada tahun 2015. Pada masa yang sama, Kejuruteraan Mekanikal kini kedudukan dalam Top 200 berbanding 250 pada tahun 2015. Ini adalah satu pencapaian yang besar Kejuruteraan Mekanikal yang hanya membuat pintu masuk sulungnya ke Qs sistem ranking hanya tahun lepas.

Elektrik & Elektronik Kejuruteraan dan Sains Komputer & Sistem Maklumat mata pelajaran kekal dalam Top 250 dan Top 350 masing-masing.

UTP adalah satu-satunya universiti swasta di Malaysia yang diberi nilai institusi 4 Bintang oleh QS, dengan penarafan lima bintang maksimum dalam lima bidang daripada lapan, iaitu pekerjaan, pengantarabangsaan, inovasi, kemudahan dan keterangkuman.

Universiti ini menjalankan aktiviti-aktiviti penyelidikan yang luas dalam kerjasama dengan PETRONAS dan institusi dan industri-industri lain di dalam dan luar negara memberi tumpuan kepada sembilan bidang niche yang Enhanced Oil Recovery, Carbon Dioxide Pengurusan, Teknologi Laut Dalam, Nanoteknologi, Teknologi Hijau, Teknologi Bioperubatan, Hybrid Energy Systems, Bandar Pintar dan Sumber Mampan.

UTP adalah universiti swasta pertama dan hanya yang dianugerahkan penarafan 6 bintang (tahap prestasi tertinggi) dengan Penilaian Penyelidikan Malaysia untuk penyelidikan, pembangunan dan pengkomersilan usahanya.

UTP terus menyediakan peluang pendidikan yang tersendiri kepada pelajarnya dengan penarafan Tier 5 (Cemerlang) Universiti untuk SETARA (Sistem Penarafan Institusi Pengajian Tinggi Malaysia) dan Tier mencapai 5 untuk D-SETARA (Disiplin Pengajian Sistem Rating) Kejuruteraan.

Tarikh Tutup Permohonan:- 18 Jun 2016

* Senarai Penuh Jawatan Kosong Yang Telah Dikemaskini (KLIK SINI)

loading...


Terima Kasih Kerana Membaca Dan Menyemak Jawatan Kosong Universiti Teknologi Petronas (UTP) (18 Jun 2016) Selamat Memohon Dan Semoga Berjaya Kami Ucapkan, Sila LIKE Facebook Page Kami Dan Kongsikan Kepada Semua.
loading...


Rahsia Temuduga
Iklan Disini www.ohjob.info RM30 Sebulan
Iklan Disini www.ohjob.info RM30 Sebulan
Iklan Disini www.ohjob.info RM30 Sebulan
Iklan Disini www.ohjob.info RM30 Sebulan
↑ Iklan Disini RM30 Sebulan ↑

* Iklan Disini RM10 Sebulan (Klik Sini)


PERINGATAN: Kami/Ohjob tidak bertanggungjawab terhadap komentar/pandangan yang diutarakan melalui laman sosial/weblog ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
Facebook Comment:

0 comments

Loading...

loading...