Sunday, July 17, 2016

Jawatan Kosong Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) (26 Julai 2016)

Jawatan Kerja Kosong Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) logo www.ohjob.info julai 2016
Kerja Kosong Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB)
Permohonan adalah dipelawa kepada warganegara Malaysia bagi mengisi kekosongan jawatan di Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) seperti berikut:-

1. LEGAL OFFICER

MUAT TURUN SYARAT KELAYAKAN
Dan cara memohon

Pada tahun 1961 merupakan tarikh berakhirnya orang eropah menjadi Pengurus Besar KTM. Dato’ Ahmad Perang merupakan anak watan yang pertama menjadi Pengurus Besar, dan Haji Waad Jamaluddin merupakan kakitangan KTM yang pertama berjaya memegang jawatan Pengurus Besar KTM. Selebihnya jawatan tersebut dipegang Pegawai Perkhidmatan Tadbir dan Diplomatik (PTD) yang dipinjamkan ke KTM.

Pada tahun 1992 KTM telah di Swastakan dan Nama KTM telah di ubah kepada Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB). KTMB juga telah menapak setapak lagi dengan memperkenalkan sistem pengangkutan moden yang dikenali sebagai Komuter sesuai dengan kemodenan hari ini.

Pada tahun 1995 Stesen keretapi Kuala Lumpur telah dipindahkan ke stesen baru yang terletak di Kuala Lumpur Senteral (KL-Sentral). Stesen baru ini lebih moden dan selesa manakala stesen keretapi lama digunakan sebagai hentian bagi perkhidmatan Komuter dan pusat pelancongan.

Tarikh Tutup Permohonan:- 26 Julai 2016

* Senarai Penuh Jawatan Kosong Yang Telah Dikemaskini (KLIK SINI)

loading...


Terima Kasih Kerana Membaca Dan Menyemak Jawatan Kosong Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) (26 Julai 2016) Selamat Memohon Dan Semoga Berjaya Kami Ucapkan, Sila LIKE Facebook Page Kami Dan Kongsikan Kepada Semua.
loading...


Rahsia Temuduga
Iklan Disini www.ohjob.info RM30 Sebulan
Iklan Disini www.ohjob.info RM30 Sebulan
Iklan Disini www.ohjob.info RM30 Sebulan
Iklan Disini www.ohjob.info RM30 Sebulan
↑ Iklan Disini RM30 Sebulan ↑

* Iklan Disini RM10 Sebulan (Klik Sini)


PERINGATAN: Kami/Ohjob tidak bertanggungjawab terhadap komentar/pandangan yang diutarakan melalui laman sosial/weblog ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
Facebook Comment:

0 comments

Loading...

loading...